Skötselråd

Att vårda sitt hår korrekt är nyckeln till att behålla dess fräscha och livfulla utseende. I det syftet har vi satt ihop våra bästa råd för optimal hårvård, så att du kan behålla din frisyr i bästa skick så länge som möjligt.

HÄR ÄR VÅRA 10 AVGÖRANDE TIPS

Följande är de 10 mest viktiga råden du bör följa för att sköta ditt löshår på bästa sätt.

  1. Lägg till extra fuktighet och näring: Använd regelbundet de återfuktande stylingprodukter som vi rekommenderar. Efter varje dusch och hårtvätt är det essentiellt att använda en leave-in produkt och olja.
  2. Styling är allt: För att uppnå bästa möjliga resultat, styla ditt hår.
  3. Borsta ditt hår och fästena varje dag: Se till att borsta längder och toppar minst två gånger om dagen.
  4. Fläta ditt löshår före sömn och träning: För att minimera tovor och slitage, fläta ditt permanent fixerade löshår före sömn och träning. Aldrig gå till sängs med blött hår.
  5. Använd värmeskydd: Undvik värmestyling över 180 grader och applicera alltid värmeskydd innan.
  6. Tvätta inte för ofta: För permanenta fästmetoder, tvätta håret högst 2–3 gånger i veckan. Temporära metoder kräver bara tvätt vid behov.
  7. Tvättprocedur: När du tvättar håret, gör det i två omgångar med schampo och avsluta alltid med balsam i längderna. Skölj med ljummet vatten.
  8. Torka alltid fästena på ditt permanent fixerade löshår på låg värme efter tvätt.
  9. Simma och bada med försiktighet: Undvik att simma och bada med utsläppt hår. Använd badmössa.

Med dessa tips kan du enkelt vårda och underhålla ditt hår för att behålla det fräscht och livfullt under en längre tid.

Fördjupade kunskaper

Vi förespråkar dessa hårprodukter som är speciellt utvalda för att ge ditt löshår den mest skonsamma och närande behandlingen, för att säkerställa dess hållbarhet. Alla våra föreslagna produkter är fria från sulfater och parabener, vilket är kritiskt för löshår. Vårt schampo är även perfekt för tejplöshår, eftersom vissa andra schampon kan innehålla oljor eller komponenter som kan försämra tejpens hållfasthet.

För bästa möjliga resultat, rekommenderar vi att du låter din frisör klippa in ditt löshår för en så naturlig övergång som möjligt. Att borsta ut ditt hår med rätt redskap och teknik är också avgörande.

Rakt hår: Använd en utredningsborste för att smidigt ta hand om eventuella tovor. Börja borsta vid topparna och arbeta dig uppåt. Tänk på att aldrig borsta vått hår. Efter styling kan du använda en svinborste för extra glans. För att behålla stylingen, borsta håret först efter att det har svalnat.

Lockigt hår: För att behålla lockarnas form rekommenderar vi att du endast använder en bredtandad kam och dina fingrar för att reda ut håret. Kamma igenom håret före varje tvätt och använd dina fingrar för att reda ut det dagligen.

Efter att du har satt in tejp-löshår eller Nail Hair, bör du vänta 48 timmar innan du tvättar det första gången. Undvik att vänta för länge, eftersom de naturliga oljorna i din hårbotten kan påverka tejpen negativt. Kom ihåg att alltid borsta eller kamma genom håret innan du tvättar det och undvik att tvätta det upp och ner eftersom det kan belasta fästena. Tvätta håret noggrant, inklusive hårbotten och området runt fästena, men undvik att gnugga.

Använd hårinpackning 1–2 gånger i veckan. Applicera den i handdukstorkat hår efter schamponering och låt verka i minst 7–10 minuter. Skölj ur och avsluta med balsam.

Sov alltid med torrt hår, eftersom fuktigt hår är mer utsatt för skador.

Rakt hår: Torka först fästena med en hårfön på mycket låg värme, föna sedan resten av håret. Kom ihåg att alltid använda värmeskydd!

Lockigt hår: Torka först fästena på mycket låg värme, låt sedan resten av håret lufttorka om möjligt. Om du behöver använda en hårfön, använd en diffuser. Kom ihåg att lockigt hår behöver extra mycket fukt. Använd en leave-in spray eller en mjukgörande kräm innan du torkar håret.

För dig med temporärt löshår: Tvätta endast ditt temporära löshår när det behövs för att hålla det så fräscht som möjligt. Använd en hårinpackning vid varje tvätt och avsluta alltid med balsam.

Följ alltid våra rekommendationer om produkter, vård, insättning och borttagning för att hålla ditt hår i bästa skick.