Välja rätt färg

Först och främst – den färg du väljer ska alltid vara en färg som du känner dig bekväm i. Alla grundregler och trender känns rätt trist och spelar ingen roll om du inte känner att du själv trivs. Se därför dessa tips som en vägledning och låt dem inte begränsa dig i ditt val av färg. För i slutändan ska du såklart välja den färg som du tycker passar dig bäst.

Varm, kall eller neutral hudton?

Din hudton kan vara varm, kall, eller neutral. Har du en varm hudton passar du bäst i varma färger, som guldblonda eller varma beige nyanser. Du som har en kall hudton passar bäst i en kallare hårfärg, som askblond, svart eller en kall brun nyans. Om du har en neutral hudton kan du bära de flesta färger. Såhär tar du reda på vad du har för hudton:

 • Kolla igenom dina smycken, har du mest guld i skrinet kan man förenklat säga att du är en person med ”varma” färger. Har du mest silver är du troligtvis en person med ”kalla” färger. 
 • Har du någon sjal eller något tyg hemma i varma/kalla toner så kan du lägga de mot ansiktet och se efter själv vad du tycker att du passar bäst i. 
 • Kolla igenom ditt smink, har du varma/kalla ögonskuggor? Det kan också ge en fingervisning.
 • Har du mycket fräknar eller får mycket fräknar när du solar är du oftast en person med ”varmare” färger. Bränner du dig däremot lätt i solen är du oftast en person med kall hudton.
 • Ett annat tips är att titta på dina vener på handlederna. Har de en blålila ton har du också en kall hudton. Är de gröna har du en varm hudton.
 • Om det känns svårt att bestämma din hudton kan du ha en neutral hudton.

När du kommit fram till vilken hudton du har (varm, kall eller neutral) och vilken typ av färg som passar din stil finns det massor av nyanser på Hairlicious extensions att välja mellan. Här kan du se en lista med rekommenderade varma och kalla färger för att matcha varma respektive kalla hudtoner. Du som har en neutral hudton kan välja både varma eller kalla nyanser.

Fler tips att tänka på när du väljer hårfärg

 • Om du har en ljus färg på ögonen, t.ex. ljusblå, kan du framhäva dem genom att välja en ganska mörk hårfärg, eller tvärtom. Har du gröna ögon så framhäver du dem med röda eller koppartoner i håret.
 • Har din hud en rosa ton bör röda toner i håret undvikas. Har din hud en gul ton bör du undvika gula toner i håret. Har din hud en beige ton passar de flesta färger. 
 • Fundera på hur du själv vill ta hand om håret efteråt. Väljer du en röd hårfärg kan du behöva bättra på ditt eget hår hemma, vill du minimera underhåll av färgen är det smart att välja en bottenfärg så lik din egen hårfärg som möjligt. Då slipper du också en skarp utväxt. 
 • Genom att mixa färger och nyanser på dina extensions kan du enkelt skapa effektfulla skiftningar i håret och få ett naturligare resultat. Highlights skapar du genom att kombinera din hårfärg med något ljusare slingor. Matcha med färgen på dina toppar, eller välj en nyans som är några steg ljusare än din hårfärg om du vill ha en ljusare look. Lowlights skapar du genom att sätta in några slingor i en något mörkare nyans än din hårfärg. Placera slingorna på bakhuvudet eller mixa in dem där du tycker att de passar.
 • Känner du dig begränsad av ditt utgångsläge är vårt bästa tips att konsultera din frisör för att höra efter och få tips på vad som är möjligt att göra.